De meest geschikte bouworganisatievorm voor uw project

Een bouwproject kan FACTA op verschillende manieren voor u organiseren. De bouworganisatievorm bepaalt welke partijen welke taken, verplichtingen en verantwoordelijkheden dragen. Binnen iedere bouworganisatievorm bestaan vervolgens diverse contractvormen, met mogelijkheden voor maatwerkoplossingen. FACTA kent de verschillende bouworganisatie- en contractvormen en kan u adviseren over de meest geschikte voor uw project. We kijken daarbij samen met u naar de complexiteit en het risicoprofiel van uw project, de financiële mogelijkheden en de mate van betrokkenheid en invloed die u als opdrachtgever wenst.

Verschillende mogelijkheden

Het kiezen van de juiste samenwerkings- en contractvorm is maatwerk. Wat voor het ene project of de ene opdrachtgever de meest ideale vorm is, kan voor een ander project een minder goede keuze zijn.

Mogelijke bouworganisatievormen: Traditioneel, Bouwprojectmanagement, Bouwteam, Turnkey/D&B (Design & Build), Fast tracking/Construction management (werken met veel verschillende nevenaannemers), DBFMO (Design, Build, Finance, Maintain & Operate) en er bestaan ook varianten daarvan.